BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kraftig vekst i lagringssalg

Bedrifter investerer kraftig i lagringssystemer.

5. sep. 2011 - 11:11

I årets andre kvartal steg omsetningen målt i kroner og øre med 10 prosent mens totale kapasitet som ble sendt ut steg med 50 prosent.

Det totale markedet for lagringssystemer nådde en omsetning på 7,5 milliarder dollar i årets andre kvartal, ifølge rapporten Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker som analysebyrået IDC gir ut.

Totalt ble det skipet ut 5.353 petabytes, en kraftig vekst fra samme kvartal året før. Prisfallet fortsetter dermed kraftig. Markedet for eksterne lagringsløsninger steg med noe over 12 prosent til 5,6 milliarder dollar.

Innen dette segmentet er det EMC som er den største spilleren med en markedsandel på 28,7 prosent mens IBM og NetApp kommer etter med en markedsandel på 13,7 og 12,8 prosent. Dell er den eneste aktøren av de fem største som opplever nedgang i omsetningen fra andre kvartal i fjor til samme kvartal i er Dell. Deres omsetning fra 5,9 prosent i perioden, og har dermed 7,9 prosent av markedet med en omsetning på 444 millioner dollar innen eksterne lagringssystemer.

Virtualisering og store investeringer i nettskyen er de to viktigste driverne av investeringer innen lagring, melder IDC.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.