TELEKOM

Kraftig vekst i mobildata

4G-bruken vokser sterkt ifølge NetCom.

NetCom-eid 4G-mast (LTE) i Stavanger.
NetCom-eid 4G-mast (LTE) i Stavanger.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. juni 2014 - 08:20

Mobilselskapene oppgraderer basestasjoner, eller bygger ut nye, over store deler av landet for å kunne tilby 4G-baserte mobiltjenester. Og 4G-nettet blir tatt i bruk. I dag melder NetCom at trafikken iselskapets 4G-nett har økt med 42 prosent bare fra uke 9 til uke 21 i år, altså fra begynnelsen av mars til slutten av mai. I fylkene Akershus, Vestfold, Aust-Agder, Østfold, Telemark og Møre og Romsdal er 4G-trafikken til NetCom større enn 3G-trafikken.

Mens NetComs kunder i gjennomsnitt brukte omtrent 500 megabyte med mobildata (4G og 3g) i måneden, har tallet nå passert 1,1 gigabyte. Aust-Agder ligger dog langt over landsgjennomsnittet med nærmere to gigabyte mobildata per kunde i måneden.

– Vi ser at nordmenn blir stadig mer avanserte mobilbrukere og ønsker å ha tilgang til mobilt bredbånd uavhengig av tid og sted, sier administrerende direktør August Baumann i NetCom, i en pressemelding.

NetCom skal første være ferdig med å bygge ut 4G-nettet i 2018. Da skal det være tilgjengelig i bostedene til 98 prosent av Norges befolkning.

Mobilkundene til NetCom besøker oftest nettstedene og tjenestene Instagram, Apple, VG Nett, Google og NRK, etterfulgt av Finn.no, TV 2, YouTube, Dagbladet og Facebook.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.