Kraftig vekst i netthandelen

Kjøp av IT-produkter utgjør 10 prosent av den samlede omsetningen på Internett, viser ferske tall fra MMI.

Kjøp av IT-produkter utgjør 10 prosent av den samlede omsetningen på Internett, viser ferske tall fra MMI.

Nordmenn handler varer og tjenester på internett for 4,5 milliarder kroner i måneden. Det er i første rekke reiser som er driveren i den kraftige veksten, viser eforums e-handelsbarometer utarbeidet av MMI, ifølge dn.no.

Handel via Internett var i andre kvartal på hele 4,5 milliarder kroner per måned, eksklusive bank og verdipapirer. Det er en vekst på 32 prosent fra kvartalet før.

Av omsetningen på 4,5 milliarder kroner utgjør flybilletter og reiser 2,3 milliarder kroner. I tillegg bestilles det hotell-opphold for 480 millioner kroner.

Det handles IT-produkter for 440 millioner kroner per måned via nettet. Størstedelen av dette er maskinvare (350 mill. kr), og resten programvare (90 mill. kr). Det er ti prosent av den samlede omsetningen på nettet per måned.

I tillegg handles det bøker, musikk, film og andre underholdningstjenester for rundt 260 millioner kroner, ifølge undersøkelsen.

Det er nå over halvparten av den norske befolkningen over 15 år (59 prosent) som har gjennomført handel på nettet. Undersøkelsen viser at de som allerede bruker nettet mest er de som sørger for økt omsetning i netthandelen.

Til toppen