Kraftig Windows-mobil fra HTC

Leveres med diger skjerm og 1 GHz prosessor.

Kraftig Windows-mobil fra HTC

Leveres med diger skjerm og 1 GHz prosessor.

HD2 er navnet på den mest avanserte av de Windows Mobile 6.5-baserte mobiltelefonene HTC introduserte i dag.

Det mest oppsiktsvekkende med mobilen, som tidligere har blitt kalt «Leo», er den 4,3 tommer store skjermen, med kapasitiv berøringsfunksjon og en oppløsning på 480 x 800 punkter, samt Snapdragon-prosessoren fra Qualcomm som er klokket til 1 GHz.

HD2 er også den første Windows-mobilen som leveres med HTC Sense, et sett med programvarefunksjonalitet som skal gjøre bruken av mobilen mer behagelig. Til nå ha HTC Sense vært forbeholdt selskapets Android-mobiler.

Forøvrig har HD2 på papiret det mest av det som ventes av mobiler i denne klassen, inkludert GPS-mottaker, digitalt kompass, FM-radio, microSD-kort, samt støtte for Bluetooth 2.1 og 7,2/2,0 Mbit/s HSPA. Den har også lyssensor som justerer lysstyrken på skjermen, avstandssensor som skal motvirke falske skjermberøringer når telefonen løftes opp for å svare eller utføre en samtale, samt en G-sensor som forteller om retningen mobilen holdes.

WLAN-støtten gjør det også mulig å sette opp et ad-hoc-nettverk mellom mobilen og andre enheter. Kameraet har en oppløsning på 5 megapiksler og leveres med autofokus og dobbel LED-blits.

Mobilen har 448 megabyte med RAM og 512 megabyte ROM.

HD2 leveres ikke overraskende med Opera Mobile nettleser, i tillegg til IE-versjonen som følger med Windows Mobile 6.5 Professional, i tillegg til et sett med applikasjoner for integrasjon med sosiale nettverk.

Mobilen leveres nå med 3,5 mm kontakt for hodetelefon og standard Micro-USB-kontakt.

Med batteri veier HTC HD2 157 gram. Mobilen måler 120,5 X 67 X 11 mm, noe som bortsett fra tykkelsen er er noe mer enn iPhone 3G S. Men den har «bare» 3,5 tommers skjerm.

HD2 skal kunne levere en taletid på opptil 380 minutter og en standbystid på opptil 490 timer, drøyt 20 døgn. Den skal kunne spille av video kontinuerlig i opptil 8 timer og lyd i opptil 12 timer.

HTC HD2 skal komme i salg i Norden i løpet av oktober i år.

Se flere bilder i artikkel hos ITavisen.

HTC HD2
HTC HD2
Til toppen