FORBRUKERTEKNOLOGI

Kraftig ytelse i Intels bedrifts-PC

Intel definerer en standard plattform for bedrifts-PC-er, med kraftig ytelse og fjernstyrt vedlikehold.

18. mai 2005 - 09:09

I vinter varslet Intel en omlegging av selskapets strategi, der man i stedet for å tilby et bredt utvalg av prosessorer, brikkesett, nettkort og andre komponenter, samler disse i et antall plattformer beregnet på både PC-er og servere.

    Les også:

Det innebærer å legge Centrino-modellen for bærbare PC-er til grunn for stasjonære PC-er og forskjellige typer servere. Centrino-plattformen består av Pentium M-prosessoren, tilpasset brikkesett og kretser for kommunikasjon over trådløse nettverk (WLAN). Da Centrino ble kunngjort hadde Intel ennå ikke egne WLAN-brikker. I dag er 80 prosent av Pentium M-PC-er utstyrt etter Centrino-standarden.

I går varslet Intel en ny plattform for stasjonære PC-er til bedriftsmarkedet, foreløpig kalt Professional Business Platform eller PBP. Det antydes at plattformen vil få et mer salgbart varemerke.

PBP består av prosessorer i serien Pentium 4 600, brikkesettet 945G og nettkortet Intel Pro/1000M Gigabit Ethernet. De første PBP-PC-ene ventes i neste måned når Intel slipper brikkesettet 945G.

Pentium 4 600-prosessorene kjører i 3,0 til 3,4 GHz. De har avanserte egenskaper som hypertråd, EM64T (altså kombinert 32 og 64 biter) og SpeedStep strømsparing.

Brikkesettet 945G har en integrert grafikkjerne som skal være spesielt rask.

Nettkortet Intel Pro/1000M er tilrettelagt for Intels styringsteknologi Active Management Technology. Denne teknologien samvirker med kjente driftsapplikasjoner fra blant andre Checkpoint, Computer Associates, LANDesk, Novell, Symantec og Trend Micro. Det innebærer at en PBP-PC vil kunne fjerndiagnostiseres, konfigureres og motta programvare selv om brukeren har slått av maskinen, uten at driftspersonalet må sette seg foran den. Hvis en PC under denne driftsordningen infiseres med en orm eller et virus, ringer alarmen i IT-avdelingen og den koples straks av nettverket.

Intel regner med at Active Management Technology vil være et sentralt salgsargument for PBP-PC-er, men holder fast ved at den skal være et frivillig tillegg, og ikke en integrert del av plattformen.

PBP faller derimot inn under Intel-programmet Stable Image Platform, som sikrer bedrifter at PC-er med identisk utrustning skal kunne leveres over en periode på 15 måneder. Dette er av stor betydning for bedrifter som bestiller et stort antall PC-er om gangen at de kan leveres over tid og samtidig ha garantert identiske egenskaper i alle detaljer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.