BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kraftige reaksjoner på prisøkning

Internettkundene la ikke fingere i mellom da debatten herjet som villest på nyhetsgruppen no.general tirsdag og onsdag. Reaksjonene var klare og utvetydige om at Internettoppkobling i kommuner med aksess-node isolert sett vil få en prisøkning på nesten 80 prosent sammenlignet med dagens pris.

Frode Eriksen
28. nov. 1996 - 11:00

Reaksjonene har vært både kraftige og hete etter at Telenor la fram sine 97-priser på en pressekonferanse tirsdag. I nyhetsgrupper som no.general og no.tele har diskusjonen gått riktig så heftig unna. Også til digi:tele-redaksjonen har det vært en strøm av elektroniske brev der lesere og Internett-kunder både kom med sine meninger og spørsmål.

- Vi har registrert både diskusjonene i nyhetsgruppene, og de reaksjonene vil har fått selv, sier informasjonssjef i Telenor Privat Elisabeth Gjølme til digi:tele.

Det er i hovedsak to typer reaksjoner hun har merket seg. Det ene er kraftige utfall mot Telenors prisøkninger på Internett-bruk generelt, mens det andre er spørsmål om rabatten i Familie og Venner også vil gjelde lokalt.

Telenor la for første gang ut all informasjon om de nye teletakstene på Internett, samtidig med at de 12 pressekonferansene Telenor arrangerte landet rundt. Gjølme sier at det ikke var all denne informasjonen som var tilrettelagt godt nok for Internett.

- Vi mener selv at Internett til 7.04 per time fremdeles er rimelig, og for mange går prisen ned. Men vi har også registrert de andre reaksjonene, som vi også hadde regnet med å få etter at vi gikk ut med det nye takstsystemet.

Men det var ikke så mange som ringte Telenors egen kundeservice på 140 i går. - Vi hadde styrket kundeservicen med tanke på reaksjonene, men opplevde en rolig dag. - Vi fikk også 105 henvendelser i løpet av onsdagen gjenom vår Internett-side. Her har vi ikke et responssystem, men har nå kanalisert meldingene til informasjonsavdelingen og skal svare på henvendelser herfra, sier hun.

Gjølme sier at både salget av internettabonnement og volumet av internettoppkobling fremdeles øker sterkt og at en nok kan vente seg en reaksjon i markedet en kort epriode, men ingen tror at interressen for Internett vil flate ut med det første. Og der er fortsatt slik at en gjennomsnittsfamilie vil få et avslag i telefonregningen på 6 prosent om ringemønsteret er det samme til neste år som i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.