Kraftigere rackserver fra Apple

Apple lanserte tirsdag en G5-basert Xserve-server for rackmontering.

Apple lanserte tirsdag en G5-basert Xserve-server for rackmontering.

Apple lover at de nye Xserve G5-maskinene skal ha omtrent 60 prosent høyere ytelse enn de G4-baserte maskinene som til nå har vært tilgjengelige.

De nye maskinene, som har en høyde på 1U, støtter inntil 8 GB med PC3200 ECC-minne og tre hot-plug Serial ATA-harddisker med til sammen 750 GB med lagringsplass. Maskinene er utstyrt med to PCI-X-spor, to Gigabit Ethernet-adaptere, samt FireWire 800- og USB 2.0-grensesnitt. Maskinene kan også utstyres med et maskinvarebasert RAID-system.

Maskinene inkluderer en oppdatert utgave av Apples Server Monitor, som nå tilbyr informasjon fra mer enn 30 sensorer som blant annet måler spenningsnivåene fra strømforsyningen, ulike temperaturer, viftehastigheter og ytelsen til garddisker og nettverk.

Xserve G5 leveres i tre grunnmodeller. Den enkleste, som har én 2 GHz G5-prosessor, 512 MB minne, én 80 GB Apple Drive Module og Mac OS X Server med en ubegrenset klientlisens. Denne modellen koster 28.990 kroner.

En tilsvarende modell, men med to prosessorer og 1 GB minne koster 38.990 kroner, mens en klyngeoptimalisert utgave med Mac OS X Server begrenset til ti lisenser, to prosessorer og 512 MB med minne koster 28.990 i Apples nettbutikk.

Alle maskinene skal bli klare for levering i februar.

Til toppen