Kraftigste botnet-angrep noensinne

- Infrastrukturen er sårbar og kan lett utnyttes, sier sikkerhetsselskap.

14. nov. 2008 - 14:54

Angrep mot datanettverk som har til hensikt å lamme tjenester og tilgang, også kjent som DDoS-angrep (distributed denial of service), øker i omfang.

Årets verste angrep så langt medførte datatrafikk på hele 40 gigabits i sekundet.

Til sammenligning har de største angrepene de siste to årene vært på henholdvis 24 og 17 gigabits i sekundet.

Det går frem av en fersk rapport fra sikkerhetsselskapet Arbor Networks.

Angrepenes «sprengkraft» har i følge rapporten økt med 67 prosent siden i fjor, er om lag 2,5 ganger større enn det mest massive angrepet i 2006 og er hundre ganger så kraftige som i 2001.

- Økningen i angrepene er større enn den underliggende veksten i hastighet og infrastruktur på internett, sier sikkerhetsansvarlig Danny McPherson i Arbor Networks.

McPherson opplyser at selv om de fleste nettleverandører nå har infrastruktur som oppdager tjenestenektangrep, så mangler mange muligheter for raskt å kunne håndtere dem.

- Kun en liten prosent av leverandørene vi har undersøkt sa de kunne håndtere et DDoS-angrep i løpet av 10 minutter.

Enda færre har ifølge McPherson infrastruktur som beskytter mot angrep på tjenestenivå, eller som takler angrep lik det foreløpig største angrepet på 40 gigabit.

Dette mener han utgjør en svakhet hos linjeleverandørene, som raskt kan bli utnyttet.

Arbor Networks mener det er botnettene, store samlinger av infiserte datamaskiner, som vil utgjøre den største sikkerhetstrusselen for nettverksleverandører det neste året.

Funnene er del av selskapets årlige rapport om sikkerheten ved infrastruktur på internett. Undersøkelsen er basert på svar fra rundt 70 nettverksleverandører i Nord-Amerika, Sør-Amerika, Europa og Asia.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.