Kraftkommune får web-TV fra PCTVnet og TV 2

Alle Modalens innbyggere får om kort tid være med i et pilotprosjekt hvor de kan se Internett på TV ved hjelp av set-top bokser levert av PCTVnet.

I en pressemelding i forbindelse med lanseringen av Regjeringens IT-handlingsplan eNorge, heter det at "Prosjekt Modalen" er en plan for å bygge et komplett bredbåndsnett i kommunen, et nett som skal knytte offentlig virksomhet, næringsvirksomhet og private husstander sammen i et digitalt multimedia-orientert nettverk.

TV 2 er også med på dette forsøksprosjektet i Modalen - en fryktelig rik kraftkommune som er velsignet med mye regn. I Modalen har de råd til å utstyre alle innbyggerne med hver sin PC.

- Bygda skal kobles opp i et prøveprosjekt med PCTVnet. Alle får digitale set-top bokser, eller såkalte Homepilots, så de kan se Internett på TV. TV 2 skal levere innholdet til dette prøveprosjektet. Det blir generelt TV 2-innhold, forteller Gunnar Stavrum, som er sjef for TV 2 Interaktiv.

Han sier det blir mest Internett-innhold, men håper å få til noen multimedia-innslag med lyd og bilde. Rundt 200 personer skal delta i prøveproslektet. Bygda er ikke så stor.

Prosjektet ble initiert av selskapet PCTVnet, leverandør av boksene som styrer det hele i hver enkelt husstand.

Mer om PCTVnet finner du her:


PCTVnet rules the waves
Gjeldssanering for PCTVnet
Planlegger virkelig gratis Internett
Mot storsalg av norsk Internett-boks
Norske PCTVnet sniklanserer interaktiv TV
Danner interaktiv TV-allianse
Les mer om: