BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kraftsalver fra Ballmer. Slakter Microsofts strategi: – Dette er bullshit

Android-støtte må til, mener den tidligere toppsjefen, som også vil ha mer åpenhet rundt selskapets økonomi.

Ballmer mener Windows-mobilene må kjøre Android-apper. Han ber også Microsoft oppgi flere detaljer rundt hva de faktisk tjener i nettskyen. (Arkivfoto)
Ballmer mener Windows-mobilene må kjøre Android-apper. Han ber også Microsoft oppgi flere detaljer rundt hva de faktisk tjener i nettskyen. (Arkivfoto)
3. des. 2015 - 11:35

Steve Ballmer eier rundt 4 prosent eller 333 millioner aksjer i Microsoft og er dermed selskapets største enkeltaksjonær. Selv om han ikke lenger jobber i selskapet, har den tidligere toppsjefen klare meninger om hvordan eierinteressene bør forvaltes.

Under selskapets årlige aksjonærmøte i går kritiserte han Microsoft og etterfølgeren hans i sjefsstolen, Satya Nadella ved flere anledninger. Det melder Bloomberg.

Ballmer liker dårlig at Microsoft skjuler de faktiske inntektene fra nettskyen og maskinvare i regnskapet, fordi de rapporterer «run rate» dvs. en årlig projisering med antatt salg i fremtiden, fremfor reell omsetning i hvert kvartal.

– Det er bullshit. Dette er jo nøkkeltall. Hvis de snakker om disse forretningsområdene som avgjørende for selskapet, så må de også rapportere tallene, utbasunerte mangemilliardæren.

Microsoft rapporterer noen tall på disse områdene, men etter omlegging av måten regnskapet blir presentert, er det blitt sparsomt med detaljer. Ellers er det klart at selskapet gjør det meget skarpt for tiden: Skyen løfter selskapet til rekordnivåer.

Etterlyser Android-støtte

Ønske om mer åpenhet rundt økonomien er én ting. Den tidligere Microsoft-toppsjefen kritiserer også selskapets strategi rundt programvare til Windows 10.

Nærmere bestemt såkalte universelle apper som skal fungere på tvers av alle skjermflater, enten det er pc-er, spillkonsollen Xbox, mobiltelefoner eller nettbrett med Microsofts operativsystem. Det er på mobil han mener dette er et feiltrinn.

– Det kommer ikke til å fungere. I stedet må Microsoft sørge for at Windows-mobiler kan kjøre Android-apper, sa Ballmer ifølge nyhetsbyrået.

Få også med deg erfaringene fra norske Compello, som mener det bare er fordeler ved å utvikle universelle Windows-apper.

Tilbake i våres varslet Microsoft nettopp at de var i ferd å utvikle løsninger for å utvide app-utvalget til deres mobilplattform, som selv om det har blitt bedre fortsatt ligger langt bak Googles Android og Apples iOS.

Det skulle bli mulig å kjøre Android-appen på Windows-mobiler, men denne støtten har hittil uteblitt. Prosjektet som skulle sørge for dette virker helt dødt, og Microsoft har gjort lite for å oppklare usikkerheten som har oppstått.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.