FORBRUKERTEKNOLOGI

Krafttak for fullverdig PC på USB-pinne

Sandisk og Microsoft går sammen om å utvikle USB-pinner som kan erstatte en bærbar PC.

15. mai 2007 - 07:35

I 2005 kom selskapet U3 LLC, et samarbeidsprosjekt om såkalt U3-teknologi mellom Sandisk og M-systems, på markedet med en teknologi som ble kalt for U3 Smart Technology. Denne skulle gjøre det mulig å lagre Windows-applikasjoner, brukerinnstillinger og data på flashminne-enheter, enten minnekort eller USB-minnepinner, slik at de kan kjøres på ulike PC-er uten først å installeres. Brukeren må bare ta med seg minnepinnen sin.

En rekke programmer er tilpasset U3-teknologien. En oversikt finnes her.

I fjor kjøpte SanDisk M-systems, slik at U3 LLC i dag er et heleid datterselskap av SanDisk.

Før helgen annonserte SanDisk og Microsoft at selskapene er blitt enige om å utvikle en ny generasjon program- og maskinvare, som skal bygge videre på U3-teknologien. Microsoft skal stå for programvareløsningene, mens SanDisk skal utvikle ny maskinvarebasert funksjonalitet. Dette inkluderer blant annet sikkerhetsteknologien TrustedFlash.

Resultatet av samarbeidet ventes å komme på markedet først i andre halvdel av 2008.

Det som umiddelbart skal skje, er at de teknologiske løsningene de to selskapene skal tilby, også vil lisensieres ut til tredjepartsleverandører gjennom et nytt selskap som foreløpig ikke er blitt opprettet. Lisensinntektene vil deles mellom de to selskapene.

Den kommende løsningen skal bli tilgjengelig for Windows XP- og Vista-brukere. Teknologien vil erstatte U3, og SanDisk-støtten for dagens U3-teknologi vil avvikles når den nye løsningen blir tilgjengelig.

Da kan det en reell mulighet for mange brukere å nøye seg med å ta med en minnepinne framfor en bærbar PC når de skal arbeide utenfor sitt vanlige kontor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.