JUSS OG SAMFUNN

Krakk for spam

Mengden av søppelpost har falt dramatisk.

I juli 2010 ble det sendt mer enn 225 milliarder spam-meldinger hver eneste dag, men i juni 2011 har dette falt til rundt 40 milliarder. Dette representerer et fall på 82,22 prosent, melder Mashable.

Den dramatiske nedgangen i spam-aktivitet skyldes mest sannsynlig flere lands myndigheter med å få ned spam-nettverk det siste året. Blant annet ble spam-nettverket “Rustock” tvunget i kne.

Dette nettverket skal ha stått for 40 prosent av den høyst upopulære nettaktiviteten.
Symantec har sett nærmere på aktiviteten som har fått ned volumet betydelig, og det er en klar korrelasjon mellom de store nettverkene blir tatt ned, og spam-aktiviteten. Se graf lengre ned i saken.

Det er større botnett aktører som har stått bak spam-plagen, og det er disse aktørene som har fått flere lands myndigheter på nakken for sin virksomhet. Blant disse har flere og flere, ifølge Symantec, skiftet fokus på spam til andre former for datakriminalitet for å opprettholde sin omsetning.

Bilde: Symantec

- I samme periode har det blitt rapportert om en økning i tjenestenekt-angrep (DDOS), som også kan utføres med botnett. Det kan være botnett-eiere ser etter nye måter å drive på for å opprettholde sin omsetning, mens de vender ryggen til en nå mindre lønnsom og mer risikabel spam-virksomhet, skriver Symantecs Martin Lee i et blogginnlegg.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.