AVTALER & KONTRAKTER

Krangel om CIA-kontrakt i skyen

Amazon vant på «overlegen» teknologi, men IBM protesterte.

IBM er i harnisk over at CIA foretrekker Amazon, grunnet bedre teknologi.
IBM er i harnisk over at CIA foretrekker Amazon, grunnet bedre teknologi.
25. juli 2013 - 13:45

I mars vant Amazon.com en kontrakt med den amerikanske etterretningstjenesten CIA, verdt 600 millioner dollar over fire år. Avtalen gjelder lagring av «big data» i nettskyen, og er i fjær i hatten for Amazon, ikke minst fordi den kan tolkes som en anerkjennelse av sikkerheten i selskapets nettskytjenester.

    Les også:

IBM protesterte mot tildelingen. I begynnelsen av juni fikk de delvis medhold av USAs riksrevisjon Government Accountability Office (GAO). De anbefalte CIA å reforhandle deler av kontrakten, slik at IBM skulle få en ny sjanse. Samtidig sa GAO at Amazons bud var best.

Ifølge Business Insider er det særlig innen skalering at CIA mener Amazon har en bedre tjeneste enn IBM. En Gartner-analytiker sier seg enig i dette. IBM avviser påstanden.

En årsak til at IBM ønsker en ny sjanse, er at de i juni brukte 2 milliarder dollar på å kjøpe Softlayer, en global leverandør av infrastrukturtjenester fra nettskyen, og følgelig konkurrent til Amazon.

GAO ga CIA en frist på 60 dager, det vil si til rundt 10. august, til å fortelle om de akter å følge opp anbefalingen om reforhandling.

Den siste utviklingen i saken er at Amazon har klaget saksgangen inn for en føderal domstol, med krav om at retten stadfester at deres avtale med CIA er i orden. Amazon har bedt om svar innen 23. september.

FCW, en nyhetstjeneste som følger IT-kontrakter innen amerikansk føderal virksomhet, skriver at CIA har signalisert at de vil følge opp GAOs anbefalinger, men kanskje ikke på en måte som vil gi IBM en ny sjanse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.