Krangel om inkompatibilitet

Microsoft og RealNetworks er uenige om hvem som har skylden i at en betautgave av RealPlayer G2 har fungert dårlig sammen med Microsofts Windows Media Player.

Microsoft og RealNetworks er uenige om hvem som har skylden i at en betautgave av RealPlayer G2 har fungert dårlig sammen med Microsofts Windows Media Player.

Det var under en høring om Microsofts påståtte monopolvirksomhet i forrige måned at sjefen for RealNetworks, Robert Glaser, demonstrerte for det amerikanske Senatet at Microsoft multimediaavspiller forhindret RealNetworks' RealPlayer G2 å fungere.

I ettertid har Microsoft gjennomført en demonstrasjon, hvor man har brukt Netscapes Communicator til å hente ned forskjellige versjoner av RealNetworks' programvare, for å motbevise anklagene RealNetworks har kommet med. Ifølge Reuters gikk demonstrasjonen helt fint, det var ingen ting som tydet på at det var noe feil.

Senere har ansatte ved Microsoft oppdaget en feil i programvaren fra RealNetworks. Feilen skal ha forårsaket at programvaren ikke var i stand til å identifisere seg selv på datamaskinen når Microsofts konkurrerende mediaavspiller også er installert. Denne feilen ble kun funnet i betautgaven fra 13. juli.

Verken med tidligere eller senere utgaver at RealPlayer G2 har det oppstått problemer. Derfor kan man nå trygt bruke begge avspillerne på samme maskin.

Ifølge Microsofts markedssjef for Windows, Yusuf Mehdi, har det altså ikke vært snakk om noen utestengelse fra Windows-plattformens side. Han sier til Reuters at Microsoft har som mål å gjøre det mulig for andre produsenters programvare å kjøre på selskapets operativsystemer.

Til toppen