KARRIERE

Krangler om Funcom-kutt

EL & IT raser mot at halvparten av de fagorganiserte permitteres.

6. okt. 2009 - 09:26

Det norske spillselskapet Funcom har slitt med sviktende inntekter og kursras på børsen. Forrige uke kom beskjeden om at selskapet kutter kraftig.

Rundt 60 av de 240 ansatte i Oslo blir permittert og totalt må opptil 70 personer forlate sine arbeidsplasser. I stedet satser Funcom på å bygge seg opp igjen i Canada.

Selskapet har 18 ansatte som er organisert i LO-forbundet EL & IT. Halvparten av disse har nå fått varsel om permitteringer. Det reagerer fagforeningen svært kraftig på.

I et intervju med Dagens Næringsliv hevder distriktssekretær Erik Bråten i fagforbundet at permitteringene kan være i strid med loven.

- Vi kjenner Funcoms forhold til fagorganisering. De gir selv uttrykk for at de er positivt innstilt, men gjør noe helt annet. Signalene vi får fra de ansatte er at de ikke tør å organisere seg i frykt for å miste jobben, sier han til avisen.

Han mener Funcom ikke følger prinsippene om ansiennitet og heller ikke kravet til vurdering av faglig kvalifikasjoner. Bråten hevder selskapet «plukker vilt og hemningsløst» hvem de vil permittere.

Funcom-sjef Trond Are Aas innrømmer at de ser vekk fra ansiennitetsprinsippet i permitteringsløpet.

- Vi har diskutert dette med EL & IT og vi erkjenner at vi er uenige om dette. Vi har vurdert hvem av våre ansatte som gjør det mest sannsynlig at vi når våre forretningsmål, sier han til Dagens Næringsliv.

Aas avviser at fagorganiserte målrettet er plukket ut til permitteringene. Han avviser også at Funcom er negative til at ansatte organiserer seg.

Spillselskapet har også tidligere måtte tåle kraftig kritikk fra EL & IT. I desember vurderte Arbeidstilsynet å granske virksomheten på bakgrunn av meldinger om tøffe arbeidsforhold, som fagforeningen mener har knekt helsen til flere ansatte.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.