BEDRIFTSTEKNOLOGI

Krangler så busta fyker

Telenor er gjennom sitt engasjement i svenske Telenordia dratt inn i en heftig krangel med Telia om samtrafikkpriser. Telia hevder at Telenordia bremser en nedsetting av prisene, mens Telenordia hevder det motsatte er tilfelle.

Øystein Kvistad
23. mai 1997 - 16:36

Den svenske post- og telestyrelsen har sett seg nødt til å innta meglerrollen i den bitre striden, som blant annet har ført til at Telia har stoppet Telenordias ISDN-forsøk, noe Telenordia har besvart med å anmelde Telia til det svenske konkurransetilsynet. Det er norske Telenor, britiske BT og Tele Danmark som står bak svenskesatsingen Telenordia.

I ett år har Telia og Telenordia forhandlet om nye samtrafikkpriser - det vil si prisene som skal gjelde når den ene operatøren kjører trafikk som kommer fra den andre operatøren. Telia vil at Telenordia skal senke sine priser til samme nivå som andre operatører, hvilket innebærer en reduksjon på mellom 30 og 50 prosent. Til gjengjeld tilbyr Telia reduserte samtrafikkpriser, men Telenordia sier nei.

- Vi vil at Telia skal senke sine priser enda mer. Det stemmer at Telia har redusert samtrafikkavgiften noe, men vi betaler også så pass mye i faste avgifter til Telia slik at totalt sett betaler vi i dag like mye for hverandres tjenester, sier leder for Telenordias strategi- og virksomhetsutvikling Bo Johannisson, til Computer Sweden.

Telia på sin side viser til at selskapet allerede har inngått avtaler med flere leverandører om lavere prisnivåer. Så hvorfor skulle ikke Telenordia også kunne gå med på samme vilkår, spør Thorleif Herrstrøm i Telia Nettjenester, som viser til at de ikke har liknende konflikter med noen andre operatører.

Den svenske post- og telestyrelsen (PTS), som nå har meglet mellom Telia og Telenordia i over tre måneder, bekrefter at partene står langt fra hverandre. PTS løste en tilsvarende konflikt mellom Telia og Tele 2 i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.