Krasjlanding for internettkonsulenter

Rekken av oppsigelser innen internettkonsulentbransjen vil ingen ende ta. Sist ute er amerikanske Scient som kvitter seg med 25 prosent av arbeidsstyrken.

Rekken av oppsigelser innen internettkonsulentbransjen vil ingen ende ta. Sist ute er amerikanske Scient som kvitter seg med 25 prosent av arbeidsstyrken.

Det amerikanske selskapet Scient sa i går morges at de ønsker å kvitte seg med 25 prosent av arbeidsstyrken.

Det er fallende etterspørsel, særlig fra dot-com selskaper, som bidrar til dette, ifølge en pressemelding fra selskapet.

- De Fem Store regnskapsfirma underbyr våre priser med mer enn 40 prosent på store prosjekter. Dette er overhodet ikke økonomisk for oss. Som et resultat av dette legger vi ned kontorene i Austin og Silicon Valley og sier opp 460 personer, sier styreformann Bob Howe.

Samtidig rapporterer selskapet om at tapet for det tredje fiskalkvartalet, som ender 31. desember, blir større enn tidligere antatt. Scient regner med å tape nesten 130 millioner kroner i tredje kvartal, noe som tilsvarer 16 cents per aksje.

- Dette er et tegn i tiden, men det er noe overraskende for oss som sitter såpass nærme industrien fordi Scient var regnet som et av de bedre selskapene i bransjen, sier analytiker Adam Frisch til Wall Street Journal.

Kursutviklingen til internettkonsulentene har vært et sorgens kapittel. Selskapene har bidratt vesentlig til verdifallet på Nasdaq etter at indeksen toppet ut i mars. Scient var for eksempel omsatt på 130 dollar i mars, mens den er sist omsatt til under tre dollar torsdag. Et annet kjent selskap, marchFIRST Inc, har i samme periode falt fra 52 til 1 dollar.

Til toppen