BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kreativitetsprisen til grafikk-booster

Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har gjort det. Norske Saga Petroleum har gjort det. Japanske ITTC har gjort det. Svenske Cycore har gjort det. Og i dag gjorde juryen for kreativitetsprisen det: De har alle falt for produktet trondheimsbedriften SIM.

Øystein Kvistad
2. feb. 1999 - 21:06

SIM står for Systems In Motion - et selskap på åtte ansatte med bakgrunn i NTNU-miljøet. Deres produkt Rational Reducer komprimerer tredimensjonale modeller uten vesentlig kvalitetsforringelse.

Tirsdag kveld ble det klart at SIM er tildelt den gjeveste av Rosing-prisene, Kreativitetsprisen. Juryen begrunner utdelingen blant annet med at produktet kan få stor betydning for formidling av tredimensjonale modeller over Internett.

Kreativitetsprisen innebærer en pengepremie på 100.000 kroner, stilt av DND alene. Totalt kom det inn 18 søknader til årets Kreativitetspris.

Årets prisvinner karakteriseres av juryformann Stein Arne Nistad som "svært spennende - spesielt i et internasjonalt perspektiv".

- Vi har i år lagt vekt på at kandidatene også må ha klare markedsstrategier. I tillegg til interessante produkter, har årets nominerte klare strategier for internasjonal markedsføring, der Internett blir den primære kanalen.

Det som ellers kjennetegner årets nominerte er at det er små selskaper med høy kompetanse, der nøkkelpersonene har erfaring fra store miljøer og kontakt med toneangivende sektorer i norsk økonomi og forskning.

De to andre nominerte til årets Kreativitetspris var Tazett AS og Technoguide AS - førstnevnte for sin Portfolio Suite, et verktøy som hjelper dem med store porteføljer av verdipapir til å holde styr på aksjer, obligasjoner, opsjoner, derivater, valuta samt inn- og utlån. Technoguide var nominert for sin reservoarsimulator Petrel - et nisjeprodukt for simulering av forkastninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.