RESULTATERFINANS

Kreditkassa lanserer egen nettbetaling

Kreditkassen har lansert et eget, lukket system for nettbetaling. Både kunder og nettbutikk må ha konto hos banken for å bruke systemet.

18. mai 2001 - 11:02
KreditkassenKelkoo.no

Flere brede allianser har hittil forsøkt å lansere sikre og enkle betalingssystemer for Internett tidligere. Kreditkassen er selv med i to av dem - selskapet støttet SET-standarden, samt gjennom Bankenes Betalingssentral med BankID. Les om BankID: To allianser vil gi deg småpengekort

Likevel har banken lansert en ny løsning alene. Kreditkassens e-betaling fungerer bare dersom både butikk og kunde har konto hos Kreditkassen og kunden bruker nettbank, understreker Kelkoo flere ganger i sin pressemelding.

e-betaling skjer som overførsel direkte fra konto til konto. K-Bank foretar deknings-kontroll før beløpet overføres. Butikken får beskjed om at betalingsprosessen er gjennomført. Ved ekspressbetaling bokføres beløpet med det samme på butikkens konto i K-Bank med valutering etter gjeldende regler. Mange av de barrierene som hittil har stått i veien for handel på Internett, blir fjernet med den direkte kontoverføringen i K-Banks "e-betaling". Løsningen er ny i Norge, men velprøvd i de andre nordiske landene gjennom Nordea.

Løsningen åpnes i slutten av mai. Ansvarlig for prosjektet i Kreditkassen, Dino Wachendorf, var ikke tilgjengelig for kommentar da digitoday.no ringte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra