Kreditkassen inngår samarbeid med Norge-iNvest

Tidligere SOL Børs og Kistefos-selskapet Infront skal levere kurstjenester til Christiania Markets online-kunder.

Internett-tjenesten Norge-iNvest.no melder at selskapet har inngått en avtale med Online-meglertjenesten til Christiania Markets. Christiania Markets er den avdelingen hos Christiania Bank og Kreditkasse som er ansvarlig for blant aksjemegling og analyse.

Norge-iNvest, som tidligere gikk under navnet SOL Børs, skal levere både realtidskurser og kurser med forsinkelse til Christiania Markets. Tjenesten inkluderer kurser fra alle skandinaviske markeder. Ved å tilby disse kursene til sine online-kunder håper Kreditkassen å skaffe seg et forsprang på sine konkurrenter.

Det tidligere SOL Børs er eiet av børsnoterte amerikanske selskapet GlobalNetFinancial Company Inc, som driver tilsvarende finansielle tjenester i en rekke europeiske land. Så langt har tjenesten i Skandinavia i første rekke basert seg på en avtale om eksklusiv leveranse av finansnyheter og kurstjenester til SOL-portalen. Dette skjedde etter at det amerikanske selskapet kjøpte opp SOL Børs tidligere i år.

Les mer om oppkjøpet: SOL Børs selges for 150 mill.


Avtalen involverer også IT-selskapet Infront AS, som skal levere Kreditkassen tilbehøret til nettlesere som kundene trenger for å få realtidsinformasjonen. Tjenesten skal etter planen integreres i Kreditkassens og Christiania Markets øvrige tilbud på dette området.

Norge-iNvest skal drifte og vedlikeholde tjenestene. Dette skal sikre at man oppnår høy tilgjengelighet og minimal nedetid. Hensikten er imidlertid også at man skal unngå å belaste Christiania Markets egne servere.

Til toppen