Kreditorene overtar Hynix 7. juni

Hynix, verdens tredje største minnebrikke-produsent, er i praksis konkurs og overtas trolig av kreditorene.

Hynix' største kreditorer opplyser til Bloomberg at de vil fastsette hvordan 2,3 milliarder dollar i gjeld skal gjøres om til Hynix-aksjer 31. mai, og gjennomføre konverteringen 1. juni, som er fristen gjeldsavtalen setter for når gjelden kan konverteres til aksjer etter tilnærmet aktuell markedskurs.

7. juni vil de sørge for at en ekstraordinær generalforsamling velger et nytt styret og setter i gang en prosess der selskapet selges og nedlegges stykkevis.

Les også:

Kreditorene har ifølge Financial Times fått Deutsche Bank til å lede restruktureringen av Hynix, mens Morgan Stanley har fått i oppdrag å finne kjøpere for enkeltdelene. I forrige uke avslo taiwanske Cando å kjøpe flatskjermproduksjonen til Hynix for 400 millioner dollar, mens Mosel Vitelic avslo videre samtaler etter å ha gått gjennom hva Hynix har å tilby.


Korea Times melder at en gruppe mindre Hynix-aksjonærer har opprettet en egen forening for å holde liv i Hynix - "National Association to Keep Hynix Afloat". Foreningen har saksøkt en rekke navngitte embetsmenn og toppolitikere som de mener har manipulert selskapets aksjekurs gjennom å lekke informasjon. Den har også bedt retten stanse kreditorenes opplegg for å konvertere gjeld til aksjer til tilnærmet aktuell markedskurs for å oppnå kontroll over selskapet.

Under lokalvalgene i juni og presidentvalget i desember vil foreningen støtte partier og kandidater som arbeider for at Hynix skal overleve.

Til toppen