BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kredittkortnumre stjålet av snill hacker

En ukjent person klarte i beste hacker-stil å få tak i kredittkortnumrene til 2.400 nettbrukere. Men i stedet for å tappe kontoene, sendte den snille hackeren en advarsel til sine "ofre".

Morten Øverbye
11. juli 1997 - 15:00

Mange kunder hos to av nettets mest populærer nettsteder, fikk seg et sjokk da de leste e-posten sin denne uken, skriver CNN Interactive. For i postkassen lå det en melding om at kredittkortnumrene deres hadde blitt stjålet fra ESPN Sportzone og NBAs nettsteder.

For å vise at det ikke var noen spøk, inneholdt meldingene de siste åtte numrene i mottakernes kredittkortnumre. Deretter fikk mottakeren vite at han var "et uskyldig offer for skjødesløst misbruk av personvern og sikkerhet. Dette er en av de verste implementeringene av sikkerhet vi har sett".

Meldingen var signert av "en organisasjon som ønsker å gjøre Internett til et trygt sted å handle for nettbrukerne".

Ingen av kredittkortnumrene hadde blitt brukt av hackeren, forteller Patrick Naughton til nyhetstjenesten. Naughton er hovedansvarlig for sikkerheten hos Starwave, selskapet som driver de to nettstedene.

Ifølge Naughton var ikke innbruddet i databasen der kredittkort noe resultat av profesjonell hacking. Han legger i stedet skylden for fadesen på 1-800-PRO-TEAM, et selskap som behandler Starwaves bestillinger. Det er en av de ansatte her, som må ha brukt sitt passord for å logge seg på basen, hevder Naughton, som lover nye sikkerhetstiltak for behandling av kredittkortnumre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.