BEDRIFTSTEKNOLOGI

Krever 600 friske millioner av Jens Stoltenberg

- Vi vil ha en tredobling av dagens budsjett til IT-forskning i Norge. Til utvikling av norsk innhold på nett i forbindelse med bredbåndsutbygging har vi bedt om 50 - 100 millioner, sier Jørn Sperstad, leder for IT-næringens Forening.

Therese Werenskiold
9. mars 2001 - 15:00

Regjeringens IT-planer må følges opp med konkrete bevilgninger, mener IT-næringens Forening. Foreningens hovedkrav foran budsjettkonferansen søndag er mer penger til forskning og utvikling.

- De offentlige investeringer i forskning og utvikling (FoU) innen IT må tredobles i løpet av de neste tre år, og en synlig del av denne økningen må komme allerede i statsbudsjettet for 2002, skriver IT-næringens Forening i et brev til statsrådene Grete Knudsen og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen om prioritering av IT i statsbudsjettet for neste år.

Jørn Sperstad. <i>Foto:  Therese Werenskiold</i>
Jørn Sperstad. Foto:  Therese Werenskiold

- Vi ber om 600 friske millioner til IT-forskning i tillegg til dagens 300 millioner, opplyser Jørn Sperstad til digitoday.no.

ITF tror at et sterkt og verdensledende nasjonalt forskningsmiljø innen IKT er avgjørende for at Norge skal nå sine mål. - FoU-miljøene må stimuleres til kommersialisering av forskningsresultater og til tettere samarbeid med leverandører og brukerne av IT-produkter, sier Sperstad i en pressemelding.

Foreningen mener også det er nødvendig med en kraftig styrking av den forskningsbaserte IT-utdanningen.

- Rekrutteringen av høyere vitenskapelig personell til flere sentrale fagområder er for svak, slik at det nærmer seg en kapasitets- og kvalitetsmessig krise. Etter ITFs mening bør det også legges til rette for etablering av egne IKT-fakulteter både ved NTNU i Trondheim og ved Universitetet i Oslo, heter det i meldingen.

ITF vil også ha mellom 50 og 100 millioner til utvikling av norsk innhold på nettet i forbindelse med bredbåndsutbyggingen. - Innholdsproduksjon vil være en integrert og viktig del av den næringsvirksomheten som skal bygges opp i forbindelse med bredbånd, mener Sperstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.