Krever at de ansatte eier egne PC-er

Stadig flere bedrifter krever nå at deres ansatte selv må kjøpe og passe på sine PCer.

Stadig flere bedrifter krever nå at deres ansatte selv må kjøpe og passe på sine PCer.

De fleste trender i den amerikanske IT-bransjen sprer seg etterhvet til Europa og Norge. Nå påpeker Gartner en ny endring: Stadig flere amerikanske bedrifter krever at de ansatte kjøper og eier jobb-PC-en sin selv.

Årsaken er flere. Den første er selvfølgelig at bedriftene ser at vedlikehold og brukerstøtte er veldig dyrt, skriver Gartner. Ved å gi de ansatte et innkjøpsbudsjett, kan de redusere kostandene.

Taktikken er ikke ny - håndtverkere, musikere og fotografer har i alle år eid sine egne verktøy. Ansatte eier også biler som blir brukt mye på jobben, påpeker Gartner.

På IT-fronten eier mange brukere av smartmobiler og PDA dette utstyret selv, til tross for at det brukes på jobben.

En annen bidragene faktor er trolig forflytningen til bærbare maskiner. Bedrifter ser at de ansatte tar med maskinene hjem og bruker dem privat, noe som reduserer viljen til å betale for dem. At man eier maskinen selv gjør vel også at flere vil passe bedre på den.

Å flytte eierskap over til den enkelte ansatte flytte også ansvaret for opplæring. For en lite kompentent bruker som gjør endringer på maskinen utløser fort store kostnader.

- Er det virkelig bedriftens ansvar å bruke penger på å hjelpe brukere som ikke forstår forskjellen mellom en DVD-stasjon og en koppholder, spør Gartner med et skjevt smil.

Analyseselskapet mener at stadig flere bedrifter vil flytte eierskap av sine PC-parker over på de ansatte.

Til toppen