KARRIERE

Krever at de ansatte jobber mindre

Det er gulltider i IT-bransjen, men nå gir Steria de ansatte beskjed om å jobbe mindre.

15. jan. 2007 - 12:10

Det store konsulentselskapet Steria er ute med en stillingsannonse der de søker etter folk i hele 20 kategorier. Steria skal derfor ansatte bredt over neste hele selskapet. I løpet av året skal selskapet ansette hele 80 mennesker, avslører kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren.

Bakgrunnen er en litt anderledes enn den som ligger bak vanlige stillingsannonser. For Lindgren avslører at det har gått ut en ordre til de 305 ansatte i selskapet om å jobbe mindre - en god del mindre.

Årsaken er at 2006 ble et kanonår på de fleste fronter i IT-bransjen og Steria som mange andre jobber alt de remmer og tøy kan holde - og noe mer, mener selskapet.

Jobbegraden måles i "faktureringsgrad" i bransjen - hvor stor del av tiden du er på jobb faktureres mot en kunde. En høy faktureringsgrad er i utgangspunktet gode nyheter - man er utsolgt.

- Vi endte opp med en faktureringsgrad på 91-95 prosent og det er for høyt. Du kan ikke kjøre så hardt over lengre tid, da mister du folk, sier Lindgren til digi.no.

Det har nå gått ut en ordre om at faktureringgrad skal ned og det betraktelig. Steria-ansatte skal i år ned i 75-80 prosent.

Årsaken er enkel, for de skal ikke gå hjem tidligere:

- Vi husker dette fra dotcom-årene. Folk må få bruke mer tid på videreutdanning, kurs og sertifisering, påpeker Lindgren.

Og dette er mye av årsaken til at Steria skal ansatte så mange - man må rett og slett få på plass nye ressurser for å erstatte de som nå skal jobbe mindre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.