RFID

Krever at du har e-pass, men USAs grensekontroll kan fortsatt ikke verifisere opplysningene i brikken

Har ikke teknologien som skal til, selv mer enn ti år etter at passene ble innført.

På grunn av krav fra USA, har moderne, norske pass en RFID-brikke innebygd. Men grensekontrollen i USA kan ikke verifisere at informasjonen lagret i brikken ikke har blitt klusset med.
På grunn av krav fra USA, har moderne, norske pass en RFID-brikke innebygd. Men grensekontrollen i USA kan ikke verifisere at informasjonen lagret i brikken ikke har blitt klusset med. (Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix)

Har ikke teknologien som skal til, selv mer enn ti år etter at passene ble innført.

Selv om USA krever at personer som reiser inn i landet skal ha en elektronisk brikke i passet, så er ikke amerikanske grensevakter i stand til å verifisere at opplysningene i brikken ikke har blitt klusset med. Dette vil amerikanske politikere ha gjort noe med. 

Det er The Register som opplyser dette.

I begynnelsen av 2005 begynte USA å utstede pass med maskinlesbar RFID-brikke, som inneholder opplysninger om den reisende. Disse dataene er kryptografisk signert, så dersom opplysningene blir endret, kan dette oppdages. 

To år senere stilte USA krav om at reisende fra land som deltar i det amerikanske «Visa Waiver»-programmet – deriblant Norge – også skal ha en brikke i nye pass. 

Mangler teknologien

Men det er et problem ved dette. Mens de amerikanske grensevaktene i U.S. Customs and Border Protection (CBP) kan lese opplysningene på brikken, så har CBP ikke teknologi til å validere den kryptografiske signaturen på opplysningene. Derfor kan de heller ikke se om opplysningene på brikken har blitt tuklet med. 

To senatorer, Ron Wyden og Claire McCaskill fra Demokratene har rettet en henvendelse til CBP  for å få rettet opp situasjonen.

Denne artikkelen er fra Version2.dk.

Les også: Norske pass og førerkort lå åpent ut mot internett på helt usikret skyserver (Digi ekstra)

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen