Krever at Microsoft selger Office-gruppen

De siste ryktene om forhandlingene mellom Microsoft og Justisdepartementet hevder at departementet vil kreve et salg av Office, noe som i praksis deler Microsoft i to.

De siste ryktene om forhandlingene mellom Microsoft og Justisdepartementet hevder at departementet vil kreve et salg av Office, noe som i praksis deler Microsoft i to.

Det amerikanske Justisdepartementet ønsker at Microsoft skal selge Office-divisjonen sin. Bare på denne måten kan det bli en rettferdig konkurranse i markedet igjen, mener departementet i forhandlingene med Microsoft. Det hevder kilder ifølge den vanligvis svært etterettelige avisen Wall Street Journal.

Justisdepartementet sitter med gode kort på hånden etter å ha vunnet de to første rundene i rettssaken. Microsoft og Bill Gates har så langt bare vært villig til å tilby smuler i forhandlingene, men Justisdepartementet og de 11 delstatene som har anlagt sak ønsker en omfattende løsning.
Les om monopol-rettssaken mot Microsoft:
Microsoft-saken: Internet Explorer kan eksproprieres
EU-kommisjonen har en rekke klager på Microsoft
Enighet om fortgang i Microsoft-saken
Microsoft kjent skyldig
Mekleren ga opp i Microsoft-saken
Myndighetene sikter mot strukturelle endringer i Microsoft-saken
Microsoft: Oppsplitting er en "dødsdom"
Stemmer ryktene og de vinner frem, blir Microsoft i praksis delt i to. Microsoft deler ikke ut nøyaktige tall, men i følge tidligere estimater bidrar Office med om lag 40 prosent av inntektene i selskapet. Microsoft vil da sitte igjen med operativsystemene sine, server-applikasjoner som SQL Server, en del Windows-programmer som Internet Explorer samt alle sine Internett-tjenester.


Lekkasjen om hva Justisdepartementet ønsker stammer trolig fra en PC-leverandør. I følge Wall Street Journal spør nå departementet ledende PC-leverandører om hva de synes om et salg av Office.

Også to andre alternativer har vært diskutert: Det ene er å tvinge Microsoft til å selge Internet Explorer, men dette skal være forkastet fordi det ikke er omfattende nok. I følge ryktene mener Justisdepartementet at det er usunt å ha så sterke bindinger mellom den mest populære brukerprogramvaren og operativsystemet.

Til toppen