JUSS OG SAMFUNN

Krever at NMS avvikler med Spray

Hans Geelmuyden (bildet) i Geelmuyden.Kiese krever at Spray avvikler kontrakten med New Media Science innen ett år. - Det er ingenting som forundrer meg i denne saken, sier administrerende direktør Erling Maartmann-Moe til digi.

Herman Berg
11. juni 1997 - 17:43

I august starter Geelmuyden.Kiese og svenske Spray Interactive Media Group samarbeidet i Norge i selskapet Spray GK AS. Samarbeidet er et joint venture og partnerne har som mål å bli en av Norges to fremste aktører innen nye medier i løpet av neste år.

Men noen hindre må løses på veien. Blant annet den allerede inngåtte avtalen som konkurrenten New Media Science (NMS) har med et selskap i Spray-gruppen.

- Jeg hadde møte med styreformann Jonas Svensson i Spray i går, sier Hans Geelmuyden til digi.

- Vi kom til enighet om at Sprays samarbeid med New Media Science må avvikles innen ett år, med seks måneders forhandlingstid og seks måneders oppsigelsestid. New Media Science er en konkurrent på dette feltet i Norge, og vi har ikke tro på polygami i slike tilfeller, sier sjefen i Geelmuyden.Kiese.

Erling Maartmann-Moe i New Media Science har foreløpig ikke blitt informert om den nye situasjonen:

- Det er ingenting som forundrer meg i denne saken. Vi var nylig på SIME-arrangementet i Stockholm, og der fikk vi forsikringer fra den øverste ledelsen i Spray at avtalen står ved lag, sier Maartmann-Moe.

New Media Science har inngått en avtale på doménesiden med Spray Interactive Domain.

- Nå er ikke dette noen stor sak for oss rent avtalemessig. Det er forretningsmoralen og fremgangsmåten vi reagerer på. Hadde kontrakten imidlertid vært større og på et mer sentralt område, hadde vi gått til rettsak. Det mener jeg det er grunnlag for, sier Maartmann-Moe som venter i undring på hva Spray vil foreta seg overfor New Media Science.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.