TELEKOM

Krever at regjeringen går etter GSM-skandale

Utviklingen i India setter Telenors investeringer i ytterligere fare.

17. mars 2011 - 13:38

New Delhi (NTB-Reuters-AFP): Opposisjonen i India krever at statsminister Manmohan Singh og hans regjering går av som følge av en korrupssjonssak. Regjeringspartiet anklages for å ha kjøpt seg stemmer i nasjonalforsamlingen.

Opposisjonen tvang torsdag fram midlertidig stans i arbeidet i nasjonalforsamlingen i New Delhi. Det skjedde etter at en indisk forretningsmann begikk selvmord etter å ha blitt beskyldt for snusk knyttet til salg av lisenser for drift av systemer for mobiltelefoni.

Den indiske regjeringen har vært rystet av en rekke skandaler i telekomsektoren, der blant annet selskapet Uninor har vært innblandet. Norske Telenor eier vel to tredeler av aksjene i Uninor.

Avisen The Hindu skriver med henvisning til nettstedet Wikileaks at en person i det regjerende Kongresspartiet skal ha sagt at mellom 500 og 600 millioner rupi ble satt av til å bestikke politikere i 2008. Summen tilsvarer 62,5 til 75 millioner kroner.

Indias tidligere minister for telekommunikasjon A Raja sitter arrestert, mistenkt for grove uregelmessigheter under salget av såkalte 2G-lisenser for mobiltelefoni i 2008. Dette skal ha kostet den indiske statskassen milliardbeløp. (©NTB)

Les også: digi.no om Telenor og Uninor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.