TELEKOM

Krever ett globalt nødnummer for barn

Nødnummeret må være det samme i alle land, krever FN og Child Helpline International.

17. juni 2008 - 10:31

FN-organisasjonen Den internasjonale teleunionen (ITU) ber alle land følge opp et forslag fra hjelpeorganisasjonen for barn, Child Helpline International.

Forslaget går ut på at det innføres ett globalt nødnummer som barn kan ringe dersom de trenger støtte, råd eller øyeblikkelig hjelp for hva det måtte være.

Dette ene nummeret skal være 116 111, sier ITU og Chile Helpline International.

Nummeret er allerede i bruk i mange land, blant dem Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Hellas, Ungarn, Portugal og Sverige.

– Nødnummer for barn er blitt en livslinje for sårbare barn i mange land, heter det i en uttalelse fra ITU. – ITU støtter forslaget om å slutte opp om ett felles nummer, 116 111, til bruk i alle land, i tillegg til veletablert eksisterende nummer. Å ha ett nummer som virker overalt vil være til fordel for barn verden rundt. Etter hvert som dette nummeret fester seg i den globale bevisstheten, vil flere og flere barn dra nytte av det.

ITU ber alle land vurdere å tilordne nummeret 116 111 til å gi tilgang til hjelpetjenester drevet at organisasjoner viet barns velferd. Organisasjonen ber land som ennå ikke har nødnummer for barn å velge 166 111 for alle hjelpelinjer for barn som tenkes innført i nær framtid. Land som allerede har nødnummer og hjelpelinjer for barn, bes vurdere hvordan de kan innføre 116 111 parallelt med andre nummer som måtte være i bruk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.