TELEKOM

Krever forklaring fra Indias statsminister

Landets høyesterett mener han burde gransket skandalen rundt GSM-lisenser.

19. nov. 2010 - 12:52

New Delhi (NTB-Reuters): Indisk høyesterett vil tvinge statsminister Manmohan Singh til å svare på hvorfor han ikke har satt i gang en gransking av en stor skandale i telebransjen.

    Les også:

Teleminister Andimuthu Raja fikk forrige helg sparken fordi han skal ha solgt mobilkonsesjoner for billig, og uten anbudsrunder. Flere teleselskaper i India, blant dem Telenor-deleide Uninor, knyttes til korrupsjonssaken.

Skandalen kan komme til å koste den indiske staten 31 milliarder dollar i tapte inntekter, tilsvarende nesten 200 milliarder norske kroner.

Tidligere i uka rettet høyesterett kritikk mot statsministeren fordi han ennå ikke har fattet beslutning om hvorvidt Raja skal bli siktet og etterforsket.

Opposisjonen mener at Singhs treghet skyldes at han er redd for å støte Rajas parti DMK, som sitter i regjeringskoalisjon med Kongresspartiet til Singh.

Opposisjonen har denne uken sørget for å forsinke arbeidet i nasjonalforsamlingen som en protest mot at regjeringen ikke tar fatt i skandalen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters står Telenors partner i India, Unitech Group, fast på at konsesjonene ble anskaffet etter vanlige retningslinjer.

Telenor eier rundt to tredeler av indiske Uninor, som har endret navn fra Unitech. Unitech Group eier resten av selskapet. Telenor var ikke inne på eiersiden da konsesjonene ble tildelt i 2008.

Den tidligere teleministeren hevder han ikke har gjort noe galt. Opposisjonen krever imidlertid at konsesjonene må lyses ut på nytt. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.