JUSS OG SAMFUNN

- Krever ikke Microsoft

Oslo kommune bestrider at de bryter konkurranseloven ved kjøp av gruppevare.

3. juli 2009 - 12:16

Denne uken skrev digi.no at bystyremedlem Ivar Johansen (SV) mente Oslo kommune bryter konkurranseloven i forbindelse med anskaffelse av ny e-post/-gruppevareløsning.

    Les også:

Johansen hevder anbudskonkurransen stiller som ufravikelig krav at kun programvare fra Microsoft kan brukes. Han støttes av konsulentselskapet Workplace Consulting som har klaget kommunen inn for KOFA, klagenemda for offentlige anskaffelser.

Prosjektlederen for anskaffelsen, Terje D. Sætervik i Oslo kommune tilbakeviser at de bryter anskaffelsesregelverket.

- Konkurransen som nå gjennomføres dreier seg kun om anskaffelse av tjenerprogramvare og programvare for nettleser. Oslo kommune har fra før anskaffet klientprogramvare gjennom Office-pakken som Outlook er en del av. Det er således ikke behov for å anskaffe brukerprogramvare i denne omgang, skriver prosjektlederen i en pressemelding.

Han bemerker at kommunen har innhentet publiserte opplysninger fra seks større relevante leverandører, inkludert leverandør av fri programvare.

- Ut fra leverandørenes opplysninger kunne samtlige produkter benyttes sammen med Outlook som brukerprogram, opplyser Sætervik.

Kommunen av den oppfatning at kravene som stilles tilfredstilles av de fleste kjente systemer for e-post og gruppevare.

- Ikke på noen måte er det stilt krav som gjør at kun programvare fra Microsoft kan vinne den pågående konkurransen, skriver han.

Mange ansatte i Oslo kommune benytter i dag Outlook som brukerprogram mot eksisterende e-post/gruppevareløsning.

- Oslo kommune er en kompleks og omfattende organisasjon og må ta hensyn til eksisterende integrasjoner med fagsystemer. En anskaffelse av annen brukerprogramvare vil derfor føre til unødvendige økte totalkostnader for kommunen, skriver Sætervik.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.