JUSS OG SAMFUNN

Krever importforbud mot Motorola-mobiler

Microsoft hevder at flere Android-mobiler krenker patenter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 2011 - 12:58

Microsoft har innklaget Motorola Mobility for United States International Trade Commission (ITC) på grunn av flere påståtte patentkrenkelser. Dette skriver Bloomberg.

Microsoft hevder at flere av Motorolas Android-baserte mobiltelefoner krenker til sammen ulike sju patenter. Microsoft har samtidig bedt ITC innføre forbud mot av import av modellene Droid 2, Droid X, Cliq XT, Devour, Backflip og Charm til USA.

Klagen er spesielt interessant fordi det nylig ble klart at Google ønsker å kjøpe Motorola Mobilty for å stå sterkere mot nettopp patentsøksmål. Men det er noe uklart om dette er en fortsettelse av klagen Microsoft kom med mot Motorola i fjor høst, eller om det dreier seg om en helt ny sak.

I en e-post til Bloomberg skriver David Howard, en høytstående advokat i Microsoft, at selskapet er ansvarlig overfor ansatte, kunder, partnere og eiere om å sikre dets åndsverk.

– Motorola krenker våre patenter og vi er sikre på at ITC vil avgjøre dette til vår fordel, skriver Howard.

Jennifer Erickson, en talskvinne for Motorola Mobility, skriver i en e-post til Bloomberg at selskapet vil forsvare seg med stor kraft for mot det hun kaller for Microsoft patentangrep-baserte forretningsstrategi.

– Vi har også reist sak på egenhånd i USA og Europa for å møte Microsoft omfattende krenkelser av patentene til Motorola Mobility, opplyser hun.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.