JUSS OG SAMFUNN

Krever iPhone 5 og iPad 3 utlevert

Samsung saksøker Apple og ber om innsyn i kommende produkter.

30. mai 2011 - 09:34

Apple og Samsungs pågående rettsstrid ble fredag jekket opp enda et hakk.

Selskapene har den siste tiden utvekslet søksmål med beskyldninger om plagiat av hverandres teknologi, brukergrensesnitt og krenkelse av patenter til smartmobiler og nettbrett.

En domskjennelse i forrige uke tvinger Samsung til å utlevere både nye og ennå ikke utgitte produkter til rivalens advokater, nærmere bestemt modellene Galaxy S2, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G og Droid Charge.

Krever innsyn

Fredag kom tilsvarende krav den andre veien. Samsung stevner Apple med krav om innsyn i deres kommende produkter, melder teknologibloggen ThisIsMyNext.

Den store forskjellen er at Samsungs advokater krever innsyn i produkter som aldri har vært bekreftet. Apple neste produktserie er som vanlig en tett bevoktet industrihemmelighet.

Følgelig vet de heller ikke modellnavnene på de antatt kommende produktene som de nå ber om å få se. Ifølge søksmålet ber de om følgende:

«- En prøve av den endelige, kommersielle versjonen av neste generasjon iPhone som Apple vil utgi, enten produktet blir kalt «iPhone 4S», «iPhone 5» eller noe annet, sammen med den endelige versjonen av emballasjen som dette produktet vil bli levert i til privatkunder, samt endelig versjon av alt innhold som inngår i denne emballasjen.»

Samtidig stiller de et stilsvarende krav om innsyn i neste generasjon iPad, enten den blir hetende iPad 3, tredje generasjons iPad eller noe annet.

Hensikten med selskapenes innsynskrav er trolig å sikre bevis for mulige nye rettslige skritt, som å be domstolen pålegge salgsnekt for produkter som krenker deres respektive rettigheter.

En åpenbar svakhet ved Samsungs krav om innsyn er at det sør-koreanske selskapet ikke med sikkerhet vet hva Apple planlegger å utgi av produkter i fremtiden. Ifølge søksmålet ber de om innsyn basert på «meldinger gjengitt på Internett» og selskapets «tidligere praksis».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.