Krever kildekode før jagerflykjøp

Tilgang på kildekode blir stadig mer sentralt ved kjøp av avansert, militært utstyr.

Tilgang på kildekode blir stadig mer sentralt ved kjøp av avansert, militært utstyr.

Den britiske regjeringen legger press på USA og truer med å kansellere en jagerflybestilling verdt 12 milliarder britiske pund med mindre USA gir britene full tilgang kildekoden til programvaren i jagerflyene, som er av typen F-35 Joint Strike Fighter (JSF).Storbritannia er USAs viktigste partner i dette jagerflyprosjektet.

- Dette regner med at denne teknologioverføringen vil finne sted, men hvis den ikke gjør det, vil vi ikke kunne kjøpe disse flyene, sier Lord Drayson, innkjøpsminister for det britiske forsvaret, til telegraph.co.uk.

De nåværende reglene betyr at vil ta 20 dager eller mer å få godkjent britiske ønsker om nær sagt all knyttet til amerikanske teknologi. Britiske offiserer mener dette vil utgjøre en alvorlig begrensning i forbindelse med operativ bruk av flyet.

- Vi er nødt til å kunne integrere våre våpen, sensorer, informasjon og smelte dem samme i flyet. Hvis vi ikke kan gjøre det, kan vi ikke kjempe effektivt. Det er derfor dette er så kritisk, sier sjef for britiske Air Staff, Air Chief Marshal Sir Jock Stirrup, til telegraph.co.uk.

Til toppen