JUSS OG SAMFUNN

Krever kutt i mobilpriser til utlandet

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil sammen med EU tvinge frem lavere priser på mobilsamtaler når du er i utlandet.

8. feb. 2006 - 08:57

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) mener det er for dyrt å bruke mobiltelefonen i utlandet, og er i dialog med EU om å tvinge fram lavere priser.

Navarsete møtte tirsdag EU-kommissæren for informasjonssamfunn og medier, Viviane Reding fra Luxembourg. På møtet tok Navarsete opp de til dels skyhøye prisene på å bruke egen mobiltelefon i utlandet.

- Jeg var nylig i Spania ei uke, og de samtalene du tar hjem er veldig dyre. Teleselskapene skummer veldig god fløte. De tenker ikke på forbrukerne, sier Navarsete til Dagbladet.

Reding har ført et felttog mot takstene på mobiltelefoni innen Europa, og har funnet tilfeller der prisen på overføring av samtaler mellom europeiske land er 40 prosent høyere enn de virkelige kostnadene. Reding skal i juni legge fram et lovforslag. Navarsete vil innen den tid ta opp spørsmålet med sine nordiske kolleger for å komme fram til et felles nordisk standpunkt.

- Jeg er opptatt av norske forbrukere og av norsk næringsliv. Vi reiser til utlandet i større og større grad. Det er graverende at dette fortsetter. Norge kan gjøre lite alene. Nå har vi muligheter til å skyve på, sier Navarsete.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.