JUSS OG SAMFUNN

Krever løslatelse etter Internett-arrestasjon

Amnesty International krever at Kina umiddelbart løslater en 22 år gammel student som er fengslet for et essay hun har lagt ut på Internett.

Norsk Telegrambyrå
12. des. 2002 - 15:36

22-åringen, Liu Di, ble arrestert på universitetet i Beijing den 7. november. Samme natt ble leiligheten til 22-åringens far gjennomsøkt.

Ifølge faren, Liu Jinghua, tok politiet en datamaskin, noen disketter og en del bøker.

- De fortalte oss at hun var arrestert, men de sa ingenting om hvorfor eller om hvor hun blir holdt, sier faren. Familien har heller ikke fått noen opplysninger om 22-åringens tilstand etter arrestasjonen.

Liu Jinghua har ved universitetet der datteren studerer psykologi, fått opplyst at hun er arrestert på grunn av angivelige kontakter med en "ulovlig organisasjon". Trolig knytter dette seg til at hun har hatt kontakt med andre på Internett.

Ifølge Amnesty har 22-åringen blant annet erklært støtte på nettet for Huang Qi, en dataingeniør som ble arrestert i juni 2000.

Amnesty International har dokumentert 33 saker hvor Kina har arrestert kinesere for anklager knyttet til deres bruk av Internett. De fleste har blitt dømt for å drive samfunnsfiendtlig virksomhet, og har fått dommer på mellom to og tolv år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.