Krever millionerstatning for politi-razzia

Da svensk politi raidet senteret som driftet Pirate Bay, stengte de ikke bare ned fildelingsservere.

Da svensk politi raidet senteret som driftet Pirate Bay, stengte de ikke bare ned fildelingsservere.

Den 31. mai slo det svenske politi til mot ulike datasteder for å avdekke piratkopiert innhold på et av verdens mest populære nettsteder, The Pirate Bay.

Målet var å stenge The Pirate Bay, som lar brukere finne pekere til BitTorrent-filer som spres på PC-er over hele verden.

    Les også:

Et av raidene ble gjort i en datahall i Globen, som hadde servere som tilhørte The Pirate Bay. I tillegg var det rundt 200 servere som tilhørte andre IT-selskaper som ikke hadde noe med ulovlig fildeling å gjøre.

Men også disse serverne ble beslaglagt, som ble stengt over flere dager.

Den svenske stiftelsen Centrum för rättvisa, som har som formål å verne individers rettigheter mot offentlige rettsovergrep, betegner situasjonen for disse IT-selskapene som katastofale.

Det samlede skadekravet for de opptil 15 IT- selskaper som har blitt rammet, kan dreie seg om flere millioner kroner.

Kravet går til det svenske justisdepartement som skal erstatte skadene av myndighetenes overtramp, skriver di.se.

Clarence Crafoord i Centrum för rättvisa, frykter at kravet kan vokse enda mer og ende opp it et tyvetalls selskaper kan ha blitt rammet uskyldig av politiraidet.

Crafoord undrer seg på hvorfor politiet ikke gikk igjennom innholdet på PCene sammen med selskapet på stedet, i stedet for dra ut kabler og beslaglegge servere i flere dager.

Han mener politiet har tatt seg til rette overfor små bedrifter, og tror lignende neppe hadde skjedd overfor større selskaper som Ericsson eller Telia.

- Dette er en krenkelse overfor eiendomsretten, uttaler han.

Til toppen