Krever omkamp om NTV

NTV vil ha monopol fordi det blir for dyrt å konkurrere. Konkurrenten vil ha ny utlysning av konsesjonen.

Krever omkamp om NTV

NTV vil ha monopol fordi det blir for dyrt å konkurrere. Konkurrenten vil ha ny utlysning av konsesjonen.

Modern Times Group krever at konsesjonen for å drive digitalt bakkenett for TV lyses ut på nytt, dersom regjeringen endrer dagens vilkår slik NTV har bedt om.

Norges Televisjon (NTV), som eies av Telenor, TV 2 og NRK, søkte torsdag om å få la søsterselskapet RiksTV slippe konkurranse og være alene om å få bygge seg opp som stor betal-TV-aktør i det nye digitale, bakkebaserte TV-nettet. NTVs konsesjon fra 2006 krever at selskapet må slippe til andre kommersielle aktører i nettet, men det blir for kostbart, mener NTV.

Den svenske mediekonsernet Modern Times Group (MTG), som blant annet står bak TV3 og Viasat, har lenge krevd å få adgang til nettet på like fot med RiksTV. Saken ligger for tiden som en ankesak i Samferdselsdepartementet.

MTG-sjef i Norge Hein Espen Hattestad reagerer kraftig på at NTV vil endre spillereglene.

- Vi ser på dette med stor undring og forbauselse, selv om ingenting fra NTV overrasker oss lenger. En slik betydelig endring av konsesjonsteksten må i så fall bety en ny utlysning av konsesjonen, sier Hattestad til Dagens Næringsliv.

Opposisjonen på Stortinget har lite sympati med NTVs søknad.

- Hvis det viser seg at det selskapet har gitt seg ut på ikke er drivverdig, så må de jo kaste kortene, sier Høyres medietalsmann Olemic Thommessen. (©NTB)

    Les også:

Til toppen