JUSS OG SAMFUNN

Krever svar fra Facebook

Datatilsynet frykter for misbruk av personopplysninger.

Frykter misbruk: Uklart hvilke personopplysninger Facebook samler inn, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon.
Frykter misbruk: Uklart hvilke personopplysninger Facebook samler inn, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon. Bilde: Marius Jørgenrud
11. juli 2011 - 07:30

Oslo (NTB): De nordiske datatilsynene krever at nettsamfunnet Facebook gjør rede for hva de gjør med brukernes personopplysninger.

Datatilsynet i Norge sendte nylig et brev med en rekke spørsmål til Facebooks europeiske hovedkontor i Irland, melder E24.

- Til tross for at Facebook kontinuerlig jobber med å forbedre informasjonen til sine medlemmer, er det uklart hvilke personopplysninger Facebook samler inn, og hvordan disse brukes og videreformidles, sier Datatilsynets direktør, Bjørn Erik Thon, i en melding som er lagt ut på tilsynets hjemmeside.

Brukerne på nettsamfunnet kan blant annet oppgi navn, kjønn, politisk holdning og seksuell legning. Det er frykt for at dataene kan bli solgt til andre virksomheter som har fått de nordiske datatilsynene til å reagere.

- Det er viktig å få åpenhet om bruken av dataene, for på internett skjer det ofte datainnsamling i det skjulte uten at vi brukere kan se at det skjer, sier kontorsjef Lena Andersen i det danske datatilsynet til nyhetsbyrået Ritzau.

Datatilsynet har gitt Facebook frist til utgangen av august med å svare. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.