JUSS OG SAMFUNN

Krever svar om styring av nettrafikk

Post- og teletilsynet ber nettoperatørene klargjøre regler for blokkering og struping.

21. des. 2011 - 07:21

Alle landene i EØS-området, i tillegg til kandidatland til EU, gjennomfører nå en kartlegging av hvordan internettleverandørene styrer trafikken gjennom blokkering og struping av visse typer internettrafikk. Dette kan for eksempel være trafikk knyttet til fildeling, P2P-protokoller og IP-telefoni, men også når brukere har lastet ned (eller opp) mer enn en viss mengde data.

I Norge er det Post- og teletilsynet som står bak kartleggingen. I den forbindelse ber tilsynet om svar fra de største tilbyderne, som til sammen har over 90 prosent markedsandel innen både fast og mobil bredbånd.

Tilbyrderne bes rapportere om metodene de benytter.

Bakgrunnen for undersøkelsen er et EU-kommisjonen mener at et åpent og nøytralt Internett har stor betydning.

Dataene som rapporteres inn vil bli sammenstilt av BEREC, den europeiske samarbeidsorganisasjonen for de nasjonale teletilsynene. Resultatene vil kunne danne grunnlaget for en vurdering om det er behov for ytterligere retningslinjer eller regler for nettnøytralitet i Europa.

Innen den 20. januar bes Altibox, Eidsiva Bredbånd, Get, ICE, NetCom, NextGenTel, Tele 2, Telenor og Ventelo svare Post- og teletilsynet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.