KrF: Redaktøransvaret må gjelde pekere!

- Redaktøransvaret må knyttes til de som tjener penger på ulovligheter, også Internett-tilbydere. Det må videre gjelde overfor nettsteder man peker til, sier IT-politisk talsmann Jon Lilletun (bildet) i Kristelig Folkeparti.

Stort sett er Jon Lilletun positivt innstilt til det som skjer i informasjonsteknologiens verden. Men en del av Internett-utviklingen gjør ham betenkt.

- Jeg aksepterer ikke at man ikke skal kunne håndheve norsk lov på Internettet. Jeg mener redaktøransvaret må knyttes til dem som tjener penger på ulovligheter, og jeg mener at ny lovgivning også må klargjøre et ansvar for innholdet på det nettstedet man peker til. Peker man til porno, er man også med på å spre den.

Lilletun godtar at redaktøransvaret i en seriøs nettpublikasjon som digi.no er det samme som for trykte aviser og tidsskrifter.

- Men mye ulovlig stoff legges ut av folk uten ansvar og uten tilknytning til seriøse medier. De som tjener penger på at slike boltrer seg, må også ha ansvaret for å få dem vekk.

Følgelig vil Lilletun også knytte et redaktøransvar til Internett-tilbyderen. Ellers understreker han at ytringsfriheten på nettet må vernes som i andre medier.

- Det finnes operatører på nettet med andre verdigrunnlag enn oss, på samme måte som det finnes aviser med ulike verdier. Det forsvarer vi og støtter. Det er ulovlighetene vi vil til livs, avslutter Lilletun.

Til toppen