Krig om instant messaging i høst

Det brygger opp til krig på instant messaging-servere. Nå kommer Microsoft med sitt produkt til hyggelige priser.

Det brygger opp til krig på instant messaging-servere. Nå kommer Microsoft med sitt produkt til hyggelige priser.

Instant Messaging har blitt et av de aller heteste markedene i IKT-bransjen, men de aller fleste bruker foreløpig åpne, Internett-baserte tjenestene som Microsoft Messenger, ICQ eller Yahoo Messenger.

Disse tjenestene fungerer utmerket, men gir to store problemer. Den første er mangelen på sikkerhet, men mangelen på arkiv kan være vel så stor for mange.

En rekke mindre aktører har derfor lansert instant-messaging-servere som kan kjøres internt i bedriften. Dette løser både arkiv og sikkerhetsutfordringene.

Nå kommer de store aktørene og bruker pris som våpen for å presse seg inn. Oracle er allerede i gang og tilbyr Instant Messaging som en del av sin Collaboration Server, der epost og fillagring og kalender er hovedfunksjonene. Oracle oppgraderte sitt tilbud med versjon 2 i sommer.

    Les også:

- Dette er det mest dynamiske markedet i IKT-bransjen for dagen og det preges av aggressive priser, noe som er hyggelig for kundene, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge til digi.no.

I tillegg til Oracle og Microsoft, har også Yahoo lovet en instant messaging-server. Selskapet er i dag en av de største operatørene på Internett-basert Intstant Messaging.

IBM solgt instant-messaging-funksjonaltitet gjennom sine Lotus-produkter i flere år.

Microsoft kaller sitt produkt Live Communications Server 2003. I går offentliggjorde selskapet en aggressiv pris-struktur som viser hvordan konkurransen hardner til.

Server-delen vil koste 6700 kroner og en klient vil koste 250 kroner. Når salget starter er ikke kjent, men Microsoft har lovet å lansere dette kvartalet og da må det skje før 30. september, skriver Cnet.

Live Commication blir en del av Outlook og vil la brukere svare på en epost med en melding eller omvendt.

Til toppen