Krisen gir klingende mynt

Rekordomsetning og utsikter til videre vekst i 2009 gleder EDB-sjef Endre Rangnes.

Krisen gir klingende mynt

Rekordomsetning og utsikter til videre vekst i 2009 gleder EDB-sjef Endre Rangnes.

Konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business Partner har all grunn til å smile. I dag la han frem tall som viser at selskapet økte omsetningen med 27 prosent i siste kvartal 2008.

EDB har signert nye kontrakter til en verdi av 850 millioner kroner i perioden. Samtidig forsyner de seg av nye markedsandeler i det nordiske IT-tjenestemarkedet.

- Jeg er godt fornøyd med at vi tar markedsandeler i et kvartal preget av usikkerhet i internasjonal økonomi, samtidig som vi opprettholder tilfredsstillende lønnsomhet, sier EDB-sjef Endre Rangnes.

Ved inngangen til 2009 opplyser selskapet at de sitter på en ordrereserve verdt nærmere 12 milliarder. Det sikrer gode utsikter for driften videre.

Inneværende år blir trolig krevende for virksomheter i mange bransjer. EDB mener riktig bruk av IT nettopp i en slik situasjon vil kunne være et viktig virkemiddel for selskaper som ønsker å forsterke sin konkurranseposisjon.

- For oss åpner dette nye og interessante muligheter gjennom salg av løsninger og tjenester som muliggjør effektivisering og kostnadsreduksjoner på IT-siden hos våre kunder, sier Rangnes.

Hevingen av driftsavtalen med Oslo kommune ble kvartalets dårligste nyhet. Episoden kostet 30 ansatte jobbene, og selskapet tar en avsetning regnskapet på 66,1 millioner kroner.

Utsiktene videre

Det nordiske IT-tjenestemarkedet har vokst med rundt fire prosent i 2008, ifølge analyseselskapet IDC, som venter at dette bremses ned til en nullvekst i 2009.

EDB opplyser at de følger markedssituasjonen nøye, og legger vekt på at selskapet raskt skal kunne tilpasse seg endrede markedsforhold dersom situasjonen tilsier det.

Her er EDBs tall i millioner kroner for fjerde kvartal 2007 og 2008:

    Les også:

Til toppen