BEDRIFTSTEKNOLOGI

Krisen over i Sense

Sense Communications er fortsatt en potensiell aktør på det norske telemarkedet etter at selskapet fredag fikk inn nesten alle de 25 millionene som er nødvendig for å sikre driften de neste tre månedene.

Frode Eriksen
13. mars 1999 - 14:16

Noen signaturer mangler imidlertid og kommer ikke på plass før mandag. De ansatte i det norske Sense-selskapet trekker ikke sin konkursbegjæring som ble levert fredag, før disse signaturene er på plass og pengene faktisk er på Sense sin konto. Også en amerikansk kreditor har levert konkursbegjæring, skriver Dagens Næringsliv lørdag.

Styreleder Trygve Tamburstuens hektiske arbeidsinnsats de siste dagene ser ut til å berge Sense ut av knipa denne gang, som blant annet inkluderer utbetaling av lønn til de ansatte, noe som skjer neste uke. Mange av de 100 oppsagte medarbeiderne har ikke fått lønn i år.

Flere momenter gjenstår før Sense er helt ute av krisen. Blant annet har en av hovedinvestorene, italienske Spal via sin norske advokat framsatt krav om styreplass og at en blir enige om den videre driften.

De siste 10 millionene satt lengst inne og arbeidet med å få inn de foregikk til lagt ut over fredagen.

Nå starter Tamburstuens arbeid for å lage en langsiktig løsning for Sense, som allerede har kostet investorene 150 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.