Krisetider gir gode tider for vikarbyråer

Xtra personell har blitt en stor IT-bedrift med utleie av 400 fulltidsstillinger.

Krisetider gir gode tider for vikarbyråer

Xtra personell har blitt en stor IT-bedrift med utleie av 400 fulltidsstillinger.

Bemanningsselskapet Xtra personell opplever økt etterspørsel etter IT-personell. Selskapet har en markedsandel på nærmere 30 prosent innen utleie av IT-personell i 1. halvår 2008, og trenger flere folk. En kommende lavkonjuktur vil øke behovene for fleksible bemanningsløsninger, tror selskapet.

digi.no har flere ganger skrevet om hvordan IT-bedrifter tyr til vikarbyråer i gode tider med stor etterspørsel. Nedgangstider ser ut til å ha den samme virkningen.

    Les også:

Finansuroen merkes også i IT-bransjen, og flere store selskaper varsler nå nedbemanninger. Xtra personell tror det vil gi positive effekter for bemanningsbyråene. Akkurat nå har de 58 oppdrag som trenger å besettes innen IT.

- I turbulente tider blir virksomheter forsiktige med nyansettelser, og noen nedskalerer. IT er en prosjektorientert bransje hvor det alltid er etterspørsel etter fersk kompetanse. Prosjektorienteringen gjør at man kan risikere å være for høyt bemannet i perioder. Bruk av innleid arbeidskraft for å ta prosjekttopper og sesongvariasjoner reduserer den risikoen, og skaper fleksibilitet og gjør det enklere for virksomhetene å snu seg rundt etter markedets behovet, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.

I 1. halvår 2008 omsatte Xtra personell for 239 millioner totalt. Omlag 55 prosent av den omsetningen kom innenfor utleie av IT-personell. I følge bemanningsbyråenes bransjeforening, Bemanningsbransjen i NHO Service, så ble det leverte over 1,1 million utfakturerte timer innen IT i 1. halvår. Xtra personell leverte nærmere 330 000 utfakturerte timer, hvilket utgjør 400 fulltidstillinger. Dette gir selskapet en markedsandel på nesten 30 prosent når det gjelder utleie av IT- personell.

- Vi har ikke merket etterspørselsnedgang. Snarere tvert imot. Vi har noen av Norges største IT-selskaper på kundelisten, og har rammeavtaler med flere av dem. Vi har et meget godt nettverk for rekruttering av dyktige mennesker som gjør oss i stand til å levere flinke folk til oppdrag også i et stramt arbeidsmarked. For tiden trenger vi folk både til faste og midlertidige stillinger innen alt fra programmering, drift, administrasjon og support, kontorstøttesystemer og prosjektledelse, sier Fæste..

Xtra personell har satset på bemanningsløsninger for kompetansekrevende oppgaver, og leverer personell innenfor fagområdene IT, økonomi, kontor og administrasjon, informasjonsforvaltning og helse.

- Kompetansefokuset gjør oss mindre utsatt i turbulente tider, fordi det alltid er behov for flinke folk, mener Fæste.

Til toppen