Kristenfundamentalist vil legalisere PC-sabotasje

En amerikansk senator ønsker å utvikle ny teknologi som over Internett kan ødelegge datamaskinene til de som ulovlig laster ned musikk.

En amerikansk senator ønsker å utvikle ny teknologi som over Internett kan ødelegge datamaskinene til de som ulovlig laster ned musikk.

Under en høring som ble holdt i Washington tirsdag denne uken, spurte senator Orrin Hatch, en svært konservativ republikaner som representerer Utah, teknologiledere om de kan utvikle metoder for å skade eller ødelegge datamaskiner på avstand.

Ifølge BBC News skal Hatch ha sagt at å skade datamaskiner kanskje er den eneste måten man kan lære opp noen i opphavsrett.

    Les også:

- Hvis vi kan finne en måte å gjøre dette uten å ødelegge maskinene deres, vil vi være interesserte i å høre om det. Men hvis den eneste metoden er å ødelegge maskinene deres, da er støtter jeg dette fullt ut.

- Hvis man skader maskinene til noen få hundre tusen mennesker, vil nettsamfunnet innse at innskjerpingen er alvorlig ment, forsetter Hatch.

Han foreslår riktignok at det først sendes to advarsler til brukerne før den endelige eksekveringen finner sted.

Hatch regnes som mannen bak amerikanernes Digital Millennium Copyright Act og er selv komponist og plateutgiver i kristenpop-markedet. Han har tidligere truet platebransjen med lovforslag som ville tvinge musikkbransjen til å tilrettelegge produktene sine for nedlasting i digitalt format for et standardbeløp.

En talsmann for den amerikanske plateindustrien hovedorganisasjon, RIAA, sier at Hatch har et poeng og mener at hvis ikke nettverkene slår ned på bruddene mot opphavsrett, må kongressen vurdere hardere tiltak.

Det ledende kommitemedlemmet fra Demokratene, senator Patrick Leahy, sier at planen til Hatch er altfor drastisk.

- Rettigheten til de som eier åndsverket trenger beskyttelse, men å bruke så drakoniske remedier som det er blitt foreslått, vil skape flere problemer enn de vil løse, sier Leahy.

- Vi er nødt til samarbeide for å finne de rette svarene, og dette er ikke ett av dem.

Til toppen