Kristin Moe frikjent

Tidligere leder for Forbrukerrådet og frilanser for TVNorge, Kristin Moe, ble frifunnet for anklagen om medvirkning til kjøp av narkotika.

9. mai 1996 reiste programleder Kristin Moe ut sammen med et TV-team for å gjøre filming til programserien "For åpen scene" på TVNorge. Episoden "i rusmisbrukets kjølvann" skulle handle om narkomane.

Det skulle bli begynnelsen på et to år langt mareritt for Kristin Moe.

Som følge av TVNorge-programmet slo Dagbladet opp at TVNorge kjøpte heroin for 200 kroner til en narkoman som medvirket i "For åpen scene" (TV-teamet filmet da den narkomane satte skuddet). Dagblad-oppslaget førte til at det senere ble reist sak mot blant andre Kristin Moe.

Moe tapte i Oslo byrett, der hun ble idømt en bot på 3000 kroner.

Den tidligere forbrukerrådslederen og hennes advokat Tor Erling Staff anket dommen, og torsdag falt dommen Moe har ventet på i to år: Lagmannsretten fant det ikke bevist at TV-teamet hadde medvirket til heroin-kjøpet.

I saken ble det ført en rekke "kjendisvitner", deriblant administrerende direktør i TVNorge Pål Trælvik, eks- kommunikasjonsdirektør i Scandinavia Online og tidligere informasjonsdirektør i TVNorge Lasse Gimnes, samt Dagbladets Arne O. Holm.

Under saken kom det fram at den narkomane som var med i TVNorge-programmet hadde vært tung rusmisbruker i mange år da han forklarte seg for politiet, og husket ikke særlig mye av saken da han vitnet i lagmannsretten.

Moe uttaler til VG i dag at hun er lettet over endelig å bli trodd.

Til toppen