Kristne nettsider sabotert

Norske kristne nettsider er hacket med et budskap mot Muhammed-karikaturene.

Norske kristne nettsider er hacket med et budskap mot Muhammed-karikaturene.

(NTB) Hackere angrep fredag flere norske kristne nettsider og erstattet dem med et anti-dansk budskap rettet mot publiseringen av Muhammed-karikaturene.

– Det har skjedd i løpet av natta. De har gått inn på vår server og slettet det meste av filer som lå der. Våre IT-folk jobber nå med å finne ut hvilket smutthull de har brukt til angrepet, forteller Trond Inge Midling Larsen, leder for UnBad, ungdomsarbeidet til Pinsemenigheten Betel i Trondheim til adressa.no.

Også Trondheim bibel- og misjonsskole er angrepet og har fått sin hjemmeside erstattet av en tegning som viser en sabel med arabisk skrift som hogger en «dansk» tegnerpensel tvert av.

Midling Larsen sier UnBad verken har publisert de omstridte karikaturene eller omtalt dem i krenkende vendinger. Han lurer derfor på hvorfor angrepet har vært rettet mot dem.

– Jeg vet ikke om dette kommer fra datakyndige fjortiser eller mer seriøse folk, men vi må ta det på alvor når de ødelegger data på våre maskiner. Vi har i dag anmeldt saken til politiet, opplyser Midling Larsen.

Ifølge hacker-overvåkeren Zone-H.org står «Abu Arab» bak angrep på flere titalls webadresser de siste dagene. Flere av dem tilhører danske og/eller kristne organisasjoner, men flere av dem har tilsynelatende ingenting med religion å gjøre, skriver adressa.no.

Til toppen