BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kritikk av Fjærvoll, men ingen mistillit

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll må tåle kritikk for håndteringen av Telenor-Telia-fusjonen, men slipper sansynligvis å beklage noe.

Frode Eriksen
28. jan. 2000 - 16:15

Det synes dermed klart at Bondevik-regjeringen berger nok engang, ihvertfall som en følge av at fusjonen mellom Telenor ogTelia gikk i vasken.

Men Fjærvoll må tåle krass kritikk i innstillingen fra samferdselskomiteen på Stortinget som ble lagt fram fredag ettermiddag.

Stortinget skal debattere saken neste uke og vil da også ta stilling til om tonen skal skjerpes eller ikke. Men noen mistillit til Fjærvoll kommer det ikke etter komiteens behandling av saken. Dog, kritiske bemerkninger er det nok av.

Bemerkningene går i hovedsak på informasjonen knyttet til de norske eierinteressene og på spørsmålet om plasseringen av hovedkontoret for mobilvirksomheten.

Til NTB i ettermiddag sier Fjærvoll at han aksepterer kritikken fra stortingsflertallet for sin behandling av Telia-Telenor-saken.

- Det er alltid Stortinget selv som bestemmer hvor mye materiale det har behov for og vil ha i en sak, kommenterer Fjærvoll som sier han merker seg at innstillingen ikke inneholder påstander om feilinformsjon eller brudd på informasjonsplikten overfor Stortinget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.